Thursday, December 18, 2014

Mitä hierojalla tapahtuu?

Olen törmännyt tähän aiheeseen hyvin usein ja ajattelinkin nyt tehdä aiheesta postauksen. Monet ystäväni ovat kertoneet, että haluaisivat käydä hieronnassa, mutta koska eivät ole aiemmin käyneet, tuntuu ajatus siitä oudolta. Mitä siellä oikeastaan tapahtuu, mitä minun pitää tehdä ja miltä se tuntuu?
Tässä minun kokemukseni maanantain hierontakäynnistä Hierontaykkösillä.

Hierontaykköset ulkopäin


Ensimmäisenä kun astut sisälle Hierontaykkösille, näet vastaanottotiskin. Joka kerran kun olen liikkeessä käynyt, tiskillä on ollut joku. Henkilökunta kyseisessä paikassa on mukavaa ja rentoa ja fiilis välittyykin heti ovelta asti. Ensimmäisenä hierontaan tuleva ilmoittaa moneltako hänelle on varattu aika ja millä nimellä. Sen jälkeen, jos olet tulossa hierontaan ensimmäistä kertaa, saat täytettäväksi kaavakkeen, jossa kysellään yleisiä asioita sinusta ja terveydentilastasi.
Hierontäykkösillä on monta eri hoitohuonetta. Odotustilassa on siisti, tyylikäs sisustus. 


On erittäin tärkeää vastata kysymyksiin todenmukaisesti, sillä jotkut sairaudet saattavat määrittää hieronnan tyylin tai jopa toimia kontraindikaationa hieronnalle, eli silloin hieronta on täysin kielletty.
Lisäksi lomakkeessa kysytään missä kohtaa kehoa tunnet kipua tai jumiutumista. Itse haluaisin aina piirtää vaan ison ruksin koko kuvan päälle, minua kun jomottaa vähän mistäkin.

Täytettyäsi lomakkeen, palautat sen vastaanotossa istuvalle henkilölle. Kun sinun hierojasi on valmis, hän pyytää sinut hierontahuoneeseen nimeltä. Hierontaykkösillä mukavaa on se, että nimi sanotaan selkeästi (joissakin paikoissa nimi mutistaan niin, että pitää arvata ketä sinne oikein pyydettiinkää).
Odotellessa hierontaan pääsyä


Sitten hieroja johdattaa sinut huoneeseen. Huoneet Hierontaykkösillä ovat siistejä ja viihtyisiä, ei turhaa tavaraa ja hygienisen näköisiä.

Sitten hieroja kysyy minkä alueen haluaisin hierottavan. Koska olen istuskellut paljon autossa ja junassa, niskani on jumiutunut joten pyydän selän hieronnan. Sitten heitetäänkin vaatteita vähemmäksi ja asetutaan hierontapenkille. Jotkut heittävät suorilta koko yläosan paljaaksi, mutta itse koen mukavammaksi jättää rintaliivit päälle. Avaan ne vaan sitten kun olen päässyt hierontapenkkiin vatsalleen.

Seuraavaksi sinulta kysytään ovatko käsituet ja päätuki sopivalla korkeudella, olkaa tässäkin rehellisiä. On helpompi rentoutua kun asento on hyvä. Jos kesken hieronnankin alkaa tuntua ikävältä, voi siitä mainita hierojalle.

Sitten alkaa hieronta. Hierontaykkösillä minulta on aina kysytty minkälaisesta hieronnan vahvuudesta pidän. Myös tässä ei kannata valehdella. Hieroja näkee yleensä aika nopeasti kehonkielestäsi jos jokin sattuu ja kysyy kohta uudelleen. Kyseisessä liikkeessä pidän mahtavana myös sitä, että minulle kerrotaan koko hieronnan ajan mitä tapahtuu. On paljon helpompi rentoutua, kun tietää että hieroja kertoo kyllä seuraavata vaiheesta.

Kun hieronta on tehty hieroja saattaa antaa sinulle ohjeita. Minä esimerkiksi sain hyviä kaulan venytysohjeita, joita olen yrittänyt noudattaakkin. Sitten hieroja jättää sinut pukeutumaan omaan tahtiin ja ollessasi valmis voit poistua huoneesta. Sittten jäljellä onkin enää maksaminen ja mahdollisen uuden ajan tilaaminen.

Jos et näytä hieronnan jälkeen hieman tärähtäneeltä "U are doing it wrong". Ihanat muuten nuo punaiset seinät, luv <3


Huom
- jokainen hieroja on erilainen, kannattaa kokeilla eri hierojia niin löydät sen joka mielyyttää itseäsi eniten
- kertakäynti ei yleensä riitä, yritä käydä hierojalla säännöllisesti
- kerro totudenmukaisesti sairauksista ym. Jos olet kuumeessa tai kovassa flunssassa, kannattaa aika siirtää.
- juo hieronna jälkeen PALJON vettä. Tämä auttaa kuona-aineita poistumaan kehosta ja näin estät päänsäryn
- kerro seuraavalla kerralla, jos edellisestä hieronnasta aiheutui oireita
- vältä hierontapäivänä hikiliikuntaa, alkoholia ja saunomista, itse henk. koht en suosittele myöskään älyttömiä määriä kahvia

No comments:

Post a Comment